МИНИСТЪР КУНЕВА СЕ СРЕЩНА С ЕКИПА НА ИНСТИТУТА ПО ОКЕАНОЛОГИЯ ВЪВ ВАРНА

Начало » Последни публикации

24.11.2016

Вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева се срещна с ръководството и екипа на Института по океанология към БАН във Варна. И.д. директорът на института проф. Веселин Пейчев показа научно-изследователския кораб „Академик" и единствената подводница към него. Министър Кунева обяви, че на Института по океанология към БАН се предоставят 1,1 млн. лв. за финансиране на дейности за завършване на ремонта на кораба „Академик“. Това бе решено на заседание на Министерския съвет вчера.

Надявам се с ремонта да се продължи научната дейност на кораба, заяви Меглена Кунева. По този начин ще се реализират всички международни проекти на научното звено.

Проф. Веселин Пейчев обясни, че институтът ще кандидатстват по ос 1 на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Освен това разработват проекти и по програма "Хоризонт 2020" на ЕС. Той допълни, че министър  на образованието и науката не е посещавал Института по океанология във Варна от 1985 г.

Плавателният съд "Академик" е единственият български научно-изследователски кораб, който все още е в експлоатация. Той е построен през 1979 г., а през 1988 г. е бил преоборудван за научни изследвания. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“