МИНИСТЪР КУНЕВА УЧАСТВА В ЦЕРЕМОНИЯТА ЗА НАГРАЖДАВАНЕ НА НАЙ-ДОБРИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ

Начало » Последни публикации

06.12.2016

Вицепремиерът и министър  на образованието и науката в оставка Меглена Кунева участва в първата церемония по връчване на наградите на най-добрите университети в България. Искам да кажа колко много разчитам на сравнението. То дава основа, защото се базира на фактите. Дава равен старт на всички университети да се състезават помежду си. Дава възможности всеки да покаже с какво е по-добър от другия. Веднъж един ще е по-напред, друг на следващата година, заяви министър Кунева. Виждам хора, които са извлекли най-доброто за своите университети, обърна се Кунева към събраните на церемонията ректори. 


Специални благодарности за вас, г-н президент. Защото президентът Росен Плевнелиев не спря да се интересува от образование, не спря да подкрепя дори тогава, когато бе ново - като дуалната система, непопулярно - като да се повишат заплатите на учителите и трудно - за обяснение като рейтинговата система. Накрая всичко добро се умножава и дава плодове. Като министър на образованието и науката, аз винаги ще застана на страната на високите цели на образованието и науката, завърши словото си Кунева.

Тя връчи награда на Техническия университет в София, който зае първото място в направления електротехника, общо инженерство и електроника.

Зам-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов отличи Лесотехническия университет за направленията в горското стопанство.

Първото място с най-много направления зае Софийския университет "Св. Климент Охридски", чиято награда връчи президентът Росен Плевнелиев. 

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“