ПСИХОЛОЗИ ЩЕ РАБОТЯТ С УЧИТЕЛИТЕ В ХИТРИНО ОТ УТРЕ

Начало » Последни публикации

04.01.2017

Мобилната група психолози ще бъде утре в училището в Хитрино, за да окаже подкрепа на учителите от ОУ "Петър Берон". Това увери учителския състав вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева, която заедно със заместника си Диян Стаматов беше на проверка на ремонтните дейности в училището.

От понеделник, когато учениците ще са на училище, психолозите ще започнат работа с тях. Кунева призова учителите да ги насочват към мобилната група на МОН, за да не потискат травмата от инцидента, а да говорят за нея и да я преодолеят.

Вицепремиерът огледа ремонтните дейности, които продължават и в момента. В училището днес се поставят нови стъклопакети, като кметът на селото Ниридин Исмаил обеща цялото училище да бъде остъклено до края на деня. Утре предстои почистване и започва отопляване на сградите, за да може да започне учебният процес от понеделник. За нормално функциониране на процеса от МОН е осигурен и допълнителен автобус, тъй като 80% от 232-те ученици в училището са от съседните населени места.

Освен с учителския колектив на училището, Кунева проведе и разговор с кмета на града за нуждите на образованието в общината. По отношение на обявената допълнителна ваканция Кунева посочи, че основният принцип, от който се ръководи министерството е да бъде предотвратен и минималният риск за децата. Предвид епидемиологичната обстановка и метеорологичната прогноза преценихме, че е по-добри тези два дена децата да са във ваканция, а в това време да се отопляват учебните стаи, коментира тя. Ако в понеделник в определени области на страната има все още проблеми, ще действаме локално. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“