МОН ПРИЗОВА КМЕТОВЕТЕ ДА УДЪЛЖАВАТ ВАКАНЦИЯТА ПРИ КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ

Начало » Последни публикации

06.01.2017

Министерството на образованието и науката призова кметовете да удължават ваканцията в селищата, в които не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари 2017 г. Това важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи. Препоръката на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева е с цел да се избегнат всякакви рискове за здравето на учениците и учителите.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка МОН изисква от началниците на регионалните управления на образованието да са в постоянна връзка с кметовете на общини и директорите на училища, за да бъдат информирани навреме родители и ученици за възникнали проблеми. От РУО се очаква да подават информация в МОН по всяко време през предстоящите почивни дни. 

До момента е известно, че от 9 до 11 януари се удължава ваканцията в областите Кюстендил, Ямбол, Габрово, Пазарджик, Силистра, Монтана и София-област, както и общините Благоевград, Добрич, Димитровград, Хасково, Луковит, Стражица, Стамболово, Марица, Садово, Стамболийски, Борово, Бяла, Ветово и Тополовград. На 9 и 10 януари няма да се учи в област Стара Загора, общините Велико Търново, Асеновград, Враца, Мездра, Роман, Криводол, Борован, Хайредин, Тетевен, Тервел, Карлово, Суворово, Лъки, Угърчин, Минерални бани (Хасково), Свиленград и Ценово. Кметовете на всички общини от област Перник също разпоредиха ваканция до 10 януари включително. В общините Сливен, Нова Загора, Твърдица (Сливен), Котел, Троян, Симеоновград, Дългопол и Слово поле неучебен засега ще бъде само 9 януари (понеделник). За София-град все още няма информация от Столична община.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“