ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА ПЕТЯ ЕВТИМОВА ДАДЕ СТАРТ НА ОФИЦИАЛНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЕНЕРГИЙНО ЕФЕКТИВНИТЕ АВТОМОБИЛИ, КОИТО ЩЕ УЧАСТВАТ В SHELL ECO-MARATHON 2013

Начало » Последни публикации

29.04.2013

На 29 април 2013 г. пред Националния дворец на културата, София заместник-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова даде старт на официалното представяне на енергийно ефективните автомобили, които ще участват в Shell Eco-marathon 2013.

„Министерството на образованието, младежта и науката е патрон на този проект за трета поредна година. Заставаме зад тази инициатива, защото тя дава чудесна възможност на нашите студенти и ученици да демонстрират на практика придобитите знания и да докажат уменията си във висококонкурентна международна среда.”. Това каза в приветствието си зам.-министър Евтимова и допълни, че тази проява е отличен пример за успешно сътрудничество между бизнеса и образованието.

В тазгодишното издание на Shell Eco-marathon, ще се включат три български отбора, формирани от студенти от Техническите университети в София и Варна и ученици от Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Вапцаров” в гр. Чепеларе. Всички участници заявиха стремеж към върха на предстоящото състезание в Ротердам.

Ментори, чиято роля е да мотивира и вдъхне кураж, на младите състезатели от Варна и Чепеларе са съответно младият български актьор Димо Алексиев и олимпийският шампион по биатлон Екатерина Дафовска.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“