ЧЕТИРИ ДЕВОЙКИ С МЕДАЛИ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА В ЛЮКСЕМБУРГ

Начало » Последни публикации

25.04.2013

На Европейската олимпиада по математика за девойки, проведена от 8 до 14 април 2013 г. в Люксембург, националният отбор на България зае престижното четвърто място. От участващите 22 отбора, отборът на България е най-добре представилият се отбор от Европейския съюз, като сумарно има втори резултат. С еднакъв резултат пред него са Беларус, Сърбия и САЩ.

Момичетата от отбора Павлена Ненова, Велина Иванова и Владимира Суванджиева, възпитанички на Софийската математическа гимназия, спечелиха 3 сребърни медала, а Милена Великова от Математическа гимназия - Варна стана носителка на бронзов медал. Ръководители на отбора бяха доц. д-р Емил Колев, ИМИ на БАН и Ирина Шаркова - СМГ.

Европейската олимпиада за момичета се провежда за втори път. Целта на олимпиадата е да насърчава и подпомага развитието на момичетата в областта на математиката. Тази година в олимпиадата участваха общо 87 девойки.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“