УЧАСТИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ТЪРГОВСКО-БАНКОВА ГИМНАЗИЯ, ГР. СОФИЯ В МЕЖДУНАРОДНИ ИКОНОМИЧЕСКИ СЪСТЕЗАНИЯ В НЮ ЙОРК

Начало » Последни публикации

15.04.2013

От 9 до 11 април 2013 година в Ню Йорк, САЩ се проведе седемнадесетият международен панаир на учебно-тренировъчни фирми Virtual Enterprises International. В панаира участваха 147 учебни търговски фирми от четири континента.

НТБГ се представи с две учебно-тренировъчни фирми – УТФ „ТандемДжуниър” ООД и УТФ „Био Кенди” ООД и спечели 5 призови награди.

Учениците от „Тандем Джуниър” ООД развяха на три пъти българския флаг от официалната трибуна на панаира по време на тяхното награждаване:
за професионално обслужване на клиенти,
за най-добър фирмен щанд,
за професионално изработен фирмен каталог.

Екипът на учебна фирма „Био Кенди” ООД бе отличен от журито на панаира в категорията за професионално обслужване на клиенти.

Освен тези награди ученичката Диана Петрова със своя интернационален отбор спечели трето място в състезанието Global Business Challenge, а Илиян Геров и Михаил Стефанов достигнаха до финал, конкурирайки се с общо 25 отбора. Отборите работиха по задание на Harvard Business School, свързано с анализ на данни за компанията Старбъкс.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“