ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МАРИАНА БАНЧЕВА: „ДЕТЕТО Е, А НЕ „ЩЕ БЪДЕ” ГРАЖДАНИН И ЧОВЕК.”

Начало » Последни публикации

09.04.2013

На 9 април заместник-министърът на образованието, младежта и науката Мариана Банчева бе официален гост на инициативата за отбелязването на 70-годишнината от спасяването на българските евреи през Втората световна война, както и по случай 70-годишнината от смъртта на писателя Януш Корчак.

В приветствието си заместник-министър Банчева цитира думите на бележития писател: „Детето Е, а не „ще бъде” гражданин и човек.” и подчерта изключителната теза за диалога с децата като разковничето за успех на всяко възпитание, публикувано в текста на автора – „Децата и възпитанието”.

Посолството на държавата Израел и посолството на Република Полша съвместно издадоха на български език аудио-книга по творбата „Крал Матиуш Първи” на големия полски хуманист и пацифист от еврейски произход.

На събитието присъстваха Н. Пр. Шаул Камиса Раз - Посланик на Израел, Н. Пр. Лешек Хенсел, посланик на Полша, Заместник-кметът по култура на Столична община Тодор Чобанов и г-жа Ваня Кастрева – началник на РИО, София-град.

Домакин на събитието бе 134 СОУ „Димчо Дебелянов” в София.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“