УЧЕНИЦИ ЗАЕХА РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА

Начало » Последни публикации

28.03.2013

Днес, 28 март 2013 г., Стела Петкова седна зад писалището на Иван Вазов в кабинета на министъра на образованието, младежта и науката Николай Милошев. Тя е ученичка в 10. клас на ГПЧЕ „ Алеко Константинов“, гр. Правец.

Креслото на заместник-министър Мариана Банчева зае Илиян Любомиров, ученик в 12. Клас в ПГ по електротехника и автоматика – гр. София.

Проф. Милошев, министър на образованието, младежта и науката, сподели: „Много ми се иска повече млади хора да идват тук и на други места в страната, където могат да бъдат полезни и да изградят следващата България, на която да се радваме всички. Предстои ни да получим свежи идеи от младите мениджъри, а и самото им присъствие за нас е стимулиращо. Благодарение на това може да измислим нещо, защото винаги, когато около теб има млади хора, нещата вървят много по-динамично и по-приятно.“

Веднага след представянето на новото ръководство на МОМН министър Петкова и зам.-министър Любомиров отговориха на трудни въпроси от страна на медиите относно необходими промени в начина на преподаване на учебния материал и за кариерното ориентиране на младите хора от ученическата скамейка.

В програмата на младшия ръководен кабинет в рамките на програмата на „Джуниър ачийвмънт – България“ „Мениджър за един ден“ министър Стела Петкова и зам.-министър Илиян Любомиров се запознаха не само с отговорностите на висшия държавно-административен мениджмънт, но и със спецификата на работата на дирекции в МОМН.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“