ЗАМ.-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ИМА БЪДЕЩЕ ПРИ ПАРТНЬОРСТВО С МЕСТНАТА ВЛАСТ И БИЗНЕСА

Начало » Последни публикации

13.11.2017

Има бъдеще. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова приветства учениците и учителите в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, представителите на местната власт и бизнеса  в Костинброд. По думите й доброто партньорство е условие за успех на професионалното образование чрез разкриване на нови специалности и осигуряване на кадри за местната индустрия. А в Костинброд тя видя точно такова взаимодействие между кмета Трайко Младенов и директорите на училища.

Днес бе даден старт на проект „Подобряване качеството на образователния процес“, по който с безвъзмездна помощ по оперативна програма „Региони в растеж“ гимназията ще бъде изцяло ремонтирана. Предвижда се подмяна на отоплителната и електроинсталацията, топлоизолация и саниране, пълен ремонт на подовете и покрива, изграждане на 3 нови лаборатории – по природни науки, както и за обучението по ветеринарна медицина и селско стопанство. Проектът включва и изграждане на игрище за волейбол, баскетбол и футбол. В училището 210 ученици се обучават по професиите ветеринарен техник и кетъринг, а от тази година 18 ученици се готвят за техник и технолог в производството на алкохолни и безалкохолни напитки с подкрепа от бизнеса. Интерес към обучението в гимназията има и от ученици от Западните покрайнини.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“