БАН ЩЕ ПОЛУЧИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ 15 МЛН. ЛВ

Начало » Последни публикации

19.12.2017

15 млн. лв. допълнително ще бъдат осигурени на Българската академия на науките (БАН). Това обяви министър Красимир Вълчев след среща на премиера Бойко Борисов с ръководството на Академията, на която присъстваха още вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова.

Средствата ще бъдат осигурени от централния бюджет за научни изследвания и ще бъдат разпределяни между институтите на база техните постижения, обясни министър Вълчев. Той посочи, че парите трябва да бъдат вложени в полезни за институциите и обществото дейности.

Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски увери, че ще се разработят варианти за увеличаване на стипендиите на докторантите. Учените ще свикат Общото събрание в четвъртък, на което се очаква да вземат решение за отказ от протестни действия през януари и за сваляне на черните знамена от фасада на БАН.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“