МИНИСТЪР ИГНАТОВ УЧАСТВА В ТЪРЖЕСТВЕНОТО ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИТЕ НА МЕДИЦИНСКИ КОЛЕЖ „Й. ФИЛАРЕТОВА” - СОФИЯ

Начало » Последни публикации

18.12.2012

На 18 декември министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов участва в тържественото връчване на дипломите на випуск 2012 г. на Медицински колеж „Й. Филаретова” – София.

В приветственото си слово министър Игнатов припомни на абсолвентите, че в съвременния свят образованието през целия живот е станало абсолютно задължително. „Само след няколко години, това което сте научили тук вече няма да бъде актуално, още повече, че работите в сфера, която е високо технологична. Затова моето послание към вас е да не губите връзката си със своята Алма Матер”, каза министър Игнатов и продължи: „Вие сте едни от най-важните хора за 21-ви век, тъй като основната тема на века е здравето и качеството на живот. Светът става все по-хуманен”.

Официалната церемония завърши с връчването на дипломи и грамоти на отличниците на випуска от министър Игнатов, чл.кор. проф. Ваньо Митев, ректор на МУ-София и доц. Вихрен Петков, директор на Медицински колеж „Й.Филаретова” - София.

Дипломите си получиха 276 студенти от седем специалности в колежа: „Медицински лаборант”, „ Рентгенов лаборант”, “Зъботехник”, „Рехабилитатор”, “Помощник - фармацевт”, „Инспектор по обществено здраве” и “Масажист с увредено зрение”.

На официалната церемония присъстваха народният представител д-р Даниела Дариткова, министърът на здравеопазването – г-жа Десислава Атанасова, ректорът на МУ-София, чл.кор. проф. д-р Ваньо Митев, представители на академичната общност на Медицински университет - София, дългогодишни преподаватели в колежа, представители на неправителствени организации, студенти и родители.

Събитието се проведе в аула „Максима” на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“