14 УЧИЛИЩА СЕ ВКЛЮЧИХА В ПАНОРАМАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪВ ВРАЦА

Начало » Последни публикации

26.04.2018

14 училища от Враца се включиха в традиционната „Панорама на образованието“. Събитието се организира за шеста поредна година от Областната администрация, общината и Регионално управление на образованието. През април и май в цялата страна се организират панорами и информационни дни, за да се помогне на ученици и родители да изберат къде да кандидатстват след седми клас.
Всяко училище има своя шатра и с атрактивно представяне се опитва да привлече интереса към утвърдените профили, професии и специалности в държавния план-прием за учебната 2018/2019 година. Участниците бяха подготвили рекламни материали и специални изненади за гостите. Във Враца особено внимание бе отделено на атрактивното представяне на професионалните гимназии, които предлагат паралелки с дуално обучение. Сред тях е ПТГ „Н. Й. Вапцаров“, където предлагат обучение по приложно програмиране, машини и системи с ЦПУ, както и електронна техника и промишлена електроника. ПГТР се рекламира с паралелки за подготовка на техник-технолог в производството и преработка на мляко и млечни продукти.   В ПГ „Димитраки Хаджитошин“ може учениците да се подготвят за строителни техници, монтажисти на дограма и стъклопоставяне, както и на водоснабдителни и канализационни мрежи.     Свои щандове в панорамата се включиха висши учебни заведения  и частните езикови школи на територията на общината.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“