ТРИ СРЕБЪРНИ И ЕДИН БРОНЗОВ МЕДАЛ СПЕЧЕЛИ БЪЛГАРСКИЯТ ОТБОР ПО ХИМИЯ

Начало » Последни публикации

30.04.2018

Описание на снимка: Българският отбор спечелил три сребърни и един бронзов медал Международната Менделеева олимпиада по химия, провела се от 23 до 29 април 2018 г. в гр. Минск, Белорусия

Три сребърни и един бронзов медал спечели българският отбор на Международната Менделеева олимпиада по химия, която се проведе от 23 до 29 април в гр. Минск, Белорусия. Това е най-добрият резултат, постигнат досега от български отбор в тази олимпиада.

Сребърни медали завоюваха Евгени Стателов от ЕГ „Пловдив”, Петър Христов от СМГ „Паисий Хилендарски“ и Денислав Станчев от ПМГ „Васил Друмев“, гр. Велико Търново. С бронзов медал е удостоен Камен Петров от НПМГ „Акад. Л. Чакалов”- София.

В крайното класиране Евгени Стателов получи наградата за най-добре представил се участник в експерименталния кръг.  

И четиримата участници в отбора са първенци в националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. Ръководители на отбора са доц. д-р Христо Чанев и гл. ас. д-р Даниела Цекова от Факултета по химия и фармация при СУ „Св. Климент Охридски“.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“