РОБОТИ РАЗДАВАТ ДИПЛОМИ НА ПЪРВОЛАЦИ

Начало » Последни публикации

04.06.2018

Описание на снимка: Роботите са конструирани по зададени на таблети конструкции

Роботи, създадени от първокласниците в пловдивското ОУ „Алеко Константинов“, раздаваха дипломи на успешно завършилите обучението по пилотния проект „Роботи и буквари – на първолака другари”. А това се оказаха най-малките ученици от училището, минали началното ниво на курса по обучителна роботика. Занятията, на които децата придобили умения да мислят логически, да работят в екип и да постигат целите си, са провеждани в рамките на проекта „Твоят час”. Курсът по обучителна роботика е иновативна програма на Националното училище по роботика и възможност да се включат е дадена на всички първокласници от училището.

Пред родители и гости те демонстрираха невероятните умения и способности, които са придобили след едногодишно обучение – управляваха роботи – електрически автомобили и подреждаха куба Рубик. Страстите се нажежиха, когато два отбора с роботи играха футболен мач.

„Занятията направиха децата умни, сръчни, креативни, дисциплинирани, самостоятелни и упорити при разрешаването на различни трудности. Следваме слогана на Харвард: „Ние не учим нашите студенти, ние ги мотивираме”. Това се опитваме да направим с децата”, похвали ученолюбивите малчугани ръководителят Александър Чобанов.

Първокласниците се научили да конструират в екип от четирима електро-механични конструкции и електронни роботи по зададени на таблети графични инструкции. Създадените от тях роботи, оживяват, говорят, изпълняват команди и успяват да наредят разбъркан куб Рубик.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“