ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В МАТЕМАТИЧЕСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ "ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ"

Начало » Последни публикации

08.06.2018

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова награди призьорите от международното състезание „Европейско кенгуру“ на тържествена церемония в МОН. Тя благодари на участниците в конкурса за смелостта да се включат в надпреварата и ги увери, че именно математиката е науката, която изгражда мисленето и начинът на възприемане на света. Заместник-министърът поздрави победителите и им пожела да продължават да учат с воля и желание за успех.

Националният кръг на математическото състезание се проведе на 2 юни в Националната природо-математическа гимназия. Той се проведе под егидата на МОН, а за него се класират най-добре представилите се ученици от първия областен кръг на състезанието. По регламент в състезанието има 8 групи за ученици от 1 до 11 клас, като последната група е за студенти. В последният кръг участниците решават седем интересни логически задачи, които изискват съобразителност и креативност.
„Европейско кенгуру“ е най-масовото международно математическо състезание, което се провежда за пръв път през 1991 г. във Франция. Въпреки, че състезанието е международно, във всяка страна то се провежда на родния език.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“