ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ДЕНИЦА САЧЕВА: ОБРАЗОВАНИЕТО СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОВЕЧЕ СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ

Начало » Последни публикации

16.07.2018

Образованието се нуждае от повече социални иновации и индивидуален подход към децата за постигането на трайни резултати. Сред ключовите понятия на модерните системи са мобилност, дигитализация и иновации“.

Това каза заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева при откриването на обучителен семинар на Координационното звено по изпълнение на Стратегията за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства (2015-2020) в Ловеч. 

По думите й в момента се инвестират много усилия и средства за подобряване на качеството на образованието и особено на приобщаващото образование в национален мащаб.


На семинара, който се провежда днес и утре, се обсъждат конкретните ангажименти на членовете на Координационното звено по реализиране на Плана за действие за изпълнение на Стратегията. В него участваха още кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и началникът на РУО-Ловеч Еленко Начев.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“