МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ КОНКУРС ЗА СТАТИСТИЧЕСКИ ВИДЕОКЛИП

Начало » Последни публикации

15.11.2012

По повод Международната година на статистиката (2013) Националният статистически институт и Международният организационен комитет на честванията обявяват конкурс за младежи до 18 години за изработване на четириминутен видеоклип на статистическа тематика.

Изпратените видеоклипове трябва да илюстрират следните теми:
как статистическите данни се ползват за подобряване живота на гражданите и на обществото, като правят света по-добро място за живеене;
как статистическото мислене може да отговори на важните въпроси на днешния ден;
интересна кариера в областта на статистиката (да се покаже на света защо работата в статистиката е толкова важна или защо е интересно и забавно да бъдеш статистик).

Материалите да са придружени с писмен превод на английски език на видео скрипт или да включват английски субтитри в готовата продукция.

Всички конкурсни творби да са с оригинален дизайн и да не нарушават регламентите за авторски права.

Кандидатурите ще се оценяват за статистическото съдържание и за развлекателната стойност на видеото. Ще бъдат раздадени парични награди от 250 до 1000 щатски долара, както и няколко специални.

Краен срок за предаване: 28 февруари 2013 г., на електронен адрес: [email protected]

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“