ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА ВЗЕ УЧАСТИЕ В ОТКРИТ УРОК ОТ СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В 23 СОУ „ФРЕДЕРИК ЖОЛИО-КЮРИ”

Начало » Последни публикации

14.11.2012

На 14 ноември 2012 г. заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, присъства на представянето на проекти за подобряване на училищната и градската среда в открит урок в 23 СОУ„Фредерик Жолио-Кюри”, гр. София.

Госпожа Милена Дамянова влезе в ролята на бизнес консултант и даде насоки на младите предприемачи как да доразвият и реализират успешно плановете си.

„Наистина вървим в правилната посока, с новите програми, с иновациите в образованието, които ще направят нашите деца по-иновативни. Проектите от различните институции са отговорни, тъй като голямата причина на държавния бюджет е да се мисли повече за децата, да отделяме повече средства за децата. Инвестициите в децата са инвестиции в цялостната икономика и цялостното развитие на нашата страна”, сподели заместник-министър Милена Дамянова.

Днешният проект цели да облагороди и възстанови парк „Гео Милев” чрез поставянето на нови пейки, кошчета за отпадъци и хранилки за птици. За да направят парка по-привлекателен, децата планират да изрисуват кошчета и пейки и сами да се включат в изработването на хранилки за птици.

Още един проект беше заложен в днешния урок, включващ изграждането на многофункционално спортно съоръжение за практикуване на различни игри като по този начин да се повиши физическата активност у децата и да се осигурят условия за допълнителни спортни занимания в почивните дни.

На събитието присъстваха също така г-н Иван Ценов, заместник-министър на физическото възпитание и спорта, г-жа Антоанета Апостолова, Кмет на район Слатина, г-н Евгени Ангелов, съветник на президента по икономическите въпроси и инвестициите, ученици, учители и родители.

Световната седмица по предприемачество за пета поредна година се организира от “Джуниър Ачийвмънт” и е под патронажа на Президента Росен Плевнелиев.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“