ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА МИЛЕНА ДАМЯНОВА УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА НАЧАЛНИЦИТЕ НА РЕГИОНАЛНИ ИНСПЕКТОРАТИ ПО ОБРАЗОВАНИЕ В СТРАНАТА

Начало » Последни публикации

13.11.2012

В рамките на 12 и 13 ноември 2012 г. в град Перник, заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова взе участие в организирана среща на началниците на регионалните инспекторати по образование в страната.

Преди това, г-жа Милена Дамянова присъства на представянето на иновативна практика в направление „Иновативни подходи в управлението за взаимодействие със заинтересовани страни” на тема „ Партнъорство за чисто училище” в ОУ „Св. Иван Рилски”, гр. Перник. Бяха презентирани различни инициативи, организирани от ученици, както и от техни родители, свързани с опазване на околната среда.

Заместник-министър Милена Дамянова се запозна с училищната база и присъства на един учебен час.

Целта на практиката "Иновативни подходи в управлението за взаимодействие със заинтересовани страни" е да създаде механизъм за партнъорство между деца, родители, учители, чрез формиране на екокултура в училищната среда. В дейностите разделно сметосъбиране, засаждане на дърветата, родителски срещи, се включват всички 45 училища от региона.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“