КОМИСАР МАРИЯ ГАБРИЕЛ И МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: ОНЛАЙН ЗАЩИТАТА НА МЛАДИТЕ ХОРА Е СПОДЕЛЕНА ОТГОВОРНОСТ

Начало » Последни публикации

03.10.2018

Еврокомисарят по цифровата икономика и цифрово общество Мария Габриел записа специално видеообръщение към българските ученици по повод провеждането на шестото издание на Европейския месец на киберсигурността.

Агенцията на ЕС за киберсигурност (ENISA), Европейската комисия, държавите членки и партньори от цяла Европа ще проведат през октомври стотици събития в целия ЕС, за да се повиши информираността за рисковете за киберсигурността и средствата за защита на всички нива – от отделните потребители до ИТ отделите на големите организации.

Със съдействието на Министерството на образованието и науката видеообръщението бе разпространено до всички български училища. В него комисар Габриел отправя послание към учениците да бъдат внимателни, защото онлайн средата е забавно място и интернет има много предимства, но съдържа и немалко рискове. „Заедно можем да обсъждаме най-добрите средства за преодоляване на предизвикателствата, които най-често срещате онлайн“, призовава българският еврокомисар, като препоръчва на учениците да спазват основни правила за киберхигиена, залегнали в кампанията SaferInternet4EU, която стартира през февруари.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“