ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА ДАДЕ НАЧАЛО НА СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В БЪЛГАРИЯ

Начало » Последни публикации

09.11.2012

На 12 ноември 2012 година, заместник-министърът на образованието, млaдeжтa и науката Милена Дамянова даде старт на Световната седмица по предприемачество и участва в първия открит урок на тема „Пътят на учебника”, в 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов”, град София.

Заместник-министър Милена Дамянова се постави в ролята на бизнес-консултант и заедно с учениците осъществиха символичен процес, върху това как се създава един учебник. Урокът включи икономически и бизнес понятия, бяха разгледани конкретните професии на хора, които са ангажирани в тези процеси. Играта се състоеше в три операции по разплащане за свършената работа, за да може да се проследи какъв път извървява учебникът докато стигне до учениците и как се формира крайната цена.

След това заместник-министър Милена Дамянова поздрави децата и сподели за ролята на Министерството на образованието, младежта и науката в изграждането на предприемачески умения у учениците.

Инициативата е на „“Джуниър Ачийвмънт” - България и ще се проведе в 21 области в страната и с участие на близо 5000 ученици.

Световната седмица по предприемачество за България е под патронажа на Президента на Р България Росен Плевнелиев.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“