МОН ОТЛИЧИ ОСЕМ УЧИТЕЛИ С НАГРАДАТА „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“

Начало » Последни публикации

01.11.2018

Осем педагогически специалисти от цялата страна получиха днес наградата „Константин Величков” на Министерството на образованието и науката. Призът се присъжда за успехи в работата с ученици с изявени дарби, за постижения за преодоляване на проблемно поведение и за принос в развитието на способностите в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското и здравното образование и придобиване на умения за лидерство.

Учителите получиха грамоти и книги от заместник-министър Таня Михайлова. По думите й образованието е възможност за промяна и гради мостове между миналото и бъдещето. „Учителите са тези, които повеждат учениците по този път, и които им показват, че всеки ден може да предостави възможност да бъдеш будител. Министерството е мястото, където оценяваме и създаваме условия съвременните будители да се чувстват убедени във важността на труда си“, подчерта тя.

За работа с ученици с изявени дарби тази година бяха наградени  Мариета Цвяткова Жекова, старши учител по музика в СУ „Васил Левски“ в Троян, Иво Славчев Пенев, старши учител по география и икономика в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Кюстендил и Веска Иванова Кръстева, старши учител по български език и литература в СУ „Димчо Дебелянов” в Белене.

За постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение отличия получиха заместник-директорът на ОУ „Алеко Константинов” в Червен бряг Петя Георгиева Иванова, директорът на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Н. Й. Вапцаров“ в село Средище, община Кайнарджа Камен Димитров Неделчев и Татяна Господинова Колева, училищен психолог в ОУ „Панайот Хитов“ в Сливен.

За своя принос в развитието на способностите учениците грамота получиха Мария Петкова Митрева, старши учител по математика и ръководител на фанфарен оркестър в ЕГ „Христо Ботев“ в Кърджали, и директорът на ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник Бойко Свиленов Богутев.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“