ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ОТКРИ НОВАТА СГРАДА НА СОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ В ГР. СЪЕДИНЕНИЕ И НАГРАДИ ОСЕМ ПРЕПОДАВАТЕЛИ С ПРЕСТИЖНОТО ОТЛИЧИЕ „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“

Начало » Последни публикации

01.11.2012

„В условия на безпрецедентна криза успяваме да заделим средства за образование. Предстои финансиране и довършване на още няколко училища в страната. Ако на предишните правителства им трябваха 29 години, за да направят първа копка на тази гимназия, на нас ни трябваше една година, за да изградим и обзаведем цялата сграда.“ Това каза премиерът Бойко Борисов по време на официалната церемония по откриване на СОУ „Христо Ботев“ в гр. Съединение. В Деня на народните будители министър-председателят връчи на директорката на училището и спечеления проект за интеграция на децата от малцинствен произход на стойност 103 244 лв.

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, който също присъства на откриването, съобщи, че ведомството е успяло да реализира спестявания в собствения си бюджет, благодарение на което ще стане възможно финансирането на строежа на училищата в Садово, област Пловдив и Кайнарджа, област Силистра. „Благодаря за подкрепата, която ми гласува правителството при осъществяването на всички проекти, свързани с образованието на тези прекрасни младежи“, заяви министър Игнатов.

По време на церемонията премиерът Бойко Борисов връчи на осем преподаватели от различни училища в България наградата „Константин Величков“.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“