ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ПЕТЯ ЕВТИМОВА УЧАСТВА В ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ОТКРИВАНЕТО НА ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА СЕКЦИЯ В ЕВРОПЕЙСКО УЧИЛИЩЕ-4 В БРЮКСЕЛ

Начало » Последни публикации

24.10.2012

Днес, 24 октомври 2012 г., в присъствието на Албер ІІ, крал на Белгия, на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и на множество министри и посланици на държавите-членки на Европейския съюз, бе открито четвъртото Европейско училище на територията на Брюксел.

В рамките на церемонията по откриването на сградата на новото училище г-жа Петя Евтимова, заместник-министър на образованието, младежта и науката на България, откри и първата българска секция в системата на Европейските училища. Заместник-министър Евтимова поздрави официалните лица, учениците и екипа на училището и пожела успех от името на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

Европейското училище - Брюксел 4 в Лаакен се помещава в историческата сграда на бившата Кадетска военна академия и отваря врати за 1500 ученика от всички националности на ЕС. Българските деца са над 90 и за пръв път ще имат възможност да започнат образованието си в предучилищна група и в първи клас на български език.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“