ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: НАЙ-ПРЕДПРИЕМЧИВИТЕ ЩЕ ИЗБЕРАТ ПРОФЕСИЯТА НА УЧИТЕЛЯ

Начало » Последни публикации

28.02.2019

Предприемачество е начинът да реализираш идеите си, а образованието е основата на всяка нация, за да може тя да се развива. Предприемачество в образованието е начинът да осигурим всички възможности на нашите деца и да им посочим верния път. Знанието е безценен капитал, затова вярвам, че ние сме предприемчива нация, щом сме избрали образованието за наш основен приоритет. А в продължение на дебата за професиите на бъдещето смятам, че най - предприемчивите ще изберат професията на учителя“.

Това каза заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова по време на дискусия на тема „Предприемачеството в образованието“. Дискусията се проведе в рамките на „не-конференция“ „Диалози в образованието“ в СОФИЯ ТЕХ ПАРК, в която участваха учители, директори на училища, представители на РУО, представители на НПО от повече от 20 града в страната.

Целта на събитието бе да предостави възможност за взаимодействие и диалог между всички заинтересовани страни в системата на училищното образование. В рамките на формата се проведоха обучителни сесии, презентации и дискусии. Конференцията е част от проекта „Предприемачи на бъдещето: училищата“ и ще продължи два дни.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“