МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: ДЪРЖАВАТА ПОКАЗА, ЧЕ КОГАТО ИНСТИТУЦИИТЕ РАБОТЯТ ЗАЕДНО, ИМА РЕЗУЛТАТИ

Начало » Последни публикации

02.04.2019

„Искаме да модернизираме образованието, да променим обучителния процес като се фокусираме към това да предизвикаме интереса на учениците, а учителите да използват иновативни методи на преподаване“. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на работна среща с екипа и ръководството на регионалното образование по образованието (РУО) в Добрич. В рамките на разговора беше обсъдена и работата на екипите по механизма за обхващане на деца в образователната система, като акцент беше поставен на  продължаващите ежедневни действия и мерките за задържане на учениците.

„Държавата показа, че когато институциите работят съвместно, се постигат резултати“, отчете министър Вълчев. Той допълни, че всички трябва  да си сътрудничат, за да постигнат основната цел за обхващане всяко дете в системата. „Осигурихме допълнително финансиране за малките училища и детските градини, за тези, които работят с деца от уязвими групи“, посочи министър Вълчев. Той разговаря и с представители на образователната общност в Генерал Тошево, където освен дейността по механизма, беше акцентирано на възможностите за квалификация на учителите и реализацията на различни проекти и инициативи по националните програми.

Министър Вълчев посети и Професионалната гимназия по земеделие в града, където се обучават над 250 ученици.  В момента продължава изпълнението на проекта за ремонт и модернизация на базата.
Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“