МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ УЧАСТВА В ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОВОД 140 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА СОФИЯ ЗА СТОЛИЦА

Начало » Последни публикации

03.04.2019

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев участва в тържествената церемония по повод 140-годишнината от обявяването на София за столица на България.
Министър Вълчев поздрави Столична община за инициативата по освещаването на училищните знамена и подчерта колко важна е ролята на училищата като духовни средища. Той заяви, че голяма част от развитието на София се дължи на духовното развитие на града. По думите му големият град има нужда от средища и обединители, които да припознават училищата като общност.
„Радвам се, че в центъра на празника е образованието. Училищното знаме е символ не само на училището, то е символ на миналото и бъдещето на София, на образованието. Преди 140 години те са били две, а днес имаме 250 училища. Пожелавам на всички учители да имат увереност и заслужено доверие от страна на цялото общество, за да надминем това, което сме постигнали“, каза министър Вълчев.
„Градът дава перспективи на хората, но за управляващите, това е голяма отговорност – да градят. Това са правили нашите предци. Това правим и ние днес“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя връчи 11 нови знамена на столични училища по повод празника.
Честванията започнаха с архиерейска света литургия в храма "Света София". Церемонията продължи с освещаване на 140 училищни знамена при Паметника на Незнайния воин и завърши с полагането на венци.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“