ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КАРИНА АНГЕЛИЕВА: ТРЯБВА ДА ИНВЕСТИРАМЕ В МАТЕМАТИКА И ДА ПОДКРЕПЯМЕ УЧИТЕЛИТЕ

Начало » Последни публикации

04.04.2019

„Няма научна дисциплина без основите на математиката. За Министерството на образованието и науката развитието на СТЕМ образованието и в частност математиката е основен приоритет. За да модернизираме България в областта на науката са необходими инвестиции в математика. Тя ще ни изведе на по-високо ниво на подготвеност, за да посрещнем на предизвикателствата на бъдещето. С навлизането на цифровите и квантовите технологии ще бъдем все по-изолирани, ако ни липсват основите на математиката. Затова трябва да подкрепяме учителите по математика“.

Това каза заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева по време на закриването на 48-мата Пролетна конференция на Съюза на математиците в България, която се проведе в Боровец.

Карина Ангелиева допълни, че математиката има и философски измерения. „Тя открива пред човека съвсем нови хоризонти и му помага да си разбере по-добре света и загадките на вселената“.

На форума, който продължи пет дни, се събраха учители и експерти по математика в областта на средното образование, университетски преподаватели и представители на бизнеса, за да обсъдят предизвикателствата в областта на математиката и информатиката.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“