БЪЛГАРСКИ УЧЕНИК Е НАЙ-ДОБРИЯТ АВТОМЕХАНИК

Начало » Последни публикации

28.05.2019

На първо място в международното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“се класира българският ученик Ерен Осман. Нашият отбор, представен от най-добрите участници в националния кръг, зае трето място в неофициалното класиране по нации.

Тримата български участници са Ерен Осман, ученик от Професионална гимназия по механотехника “Владимир Комаров” - гр. Силистра, с учител Георги Стоянов, Николай Петаларев от Професионалната гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“- гр. Пловдив, с учител Георги Гергов, и Кристиан Александров от Професионална гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд" - София, с учител Божидар Божиков.

Европейският кръг на състезанието по професия „Young car mechanic“ се проведе на 25 и 26 май във Варшава, Полша. Програмата на отбора продължава с посещение на заводи и музеи, свързани с автомобилостроенето в Щутгарт - Германия.

Участниците в състезанието се завръщат в София на 29 май в 22.20 часа с полет от Франкфурт.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“