IV МЕЖДУНАРОДЕН КОНГРЕС НА МЛАДИТЕ ЕГИПТОЛОЗИ

Начало » Последни публикации

25.09.2012

На 22 септември 2012 г. в Аулата на Нов български университет, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов откри IV международен конгрес на младите египтолози. Организатор на събитието с тема „Cult and believe in Ancient Egypt” е Българският институт по египтология към Нов български университет.

Международният конгрес на младите египтолози се провежда под патронажа на проф. Сергей Игнатов, д.н, министър на образованието, младежта и науката, от 22 до 25 септември 2012 г. в София.
Програмата на събитието включва сесии, които ще се проведат в сградата на Нов български университет и в Големия салон на Българската академия на науките. Постер-презентации ще бъдат представени в централната сграда на БАН.

В световния форум, който отбелязва и 190 години от създаването на Египтологията, се включиха над 90 египтолози от 21 държави. За тазгодишното издание на конгреса в България пристигнаха знаменитости като д-р Ричард Паркинсън – куратор на Египетската колекция на Британския музей, най-голямата колекция на египетски предмети извън пределите на Египет, проф. д-р Йоахим Квак – ръководител на Института по египтология към университета в Хайделберг, д-р Йън Шоу от Ливърпулския университет, съставител на Оксфордската история на древен Египет, д-р Елени Василика – директор на Египетския музей в Торино.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“