ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ПЕТЪР НИКОЛОВ: ОТ ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА ЗАВИСИ КАК ЩЕ ПРЕМИНЕ ОБЩЕСТВОТО В ДИГИТАЛНАТА ЕПОХА

Начало » Последни публикации

23.06.2019

Снимка: Заместник-министър Петър Николов: От образователната система зависи как ще премине обществото в дигиталната епохаS


Идеята за създаване на консорциум с университети от балканските държави, който да анализира състоянието на Балканите в резултат на четвъртата индустриална революция, бе обсъдена на научна сесия във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов заяви, че дигиталната революция е пряко свързана с решаването на големия проблем, който стои пред обществата – ще могат ли те да влязат в новата епоха в цялост, запазвайки характеристиките и възможностите си, или ще са разпаднат.

„Как България ще реши този проблем в най-голяма зависи от образователната система. Стремим се МОН, българските висши училища, научните институти и европейските ни партньори, на които много разчитаме, да изковем заедно една стратегия, с която да се движим в правилната посока. Много е важно българските университети да намерят своите партньори в различни краища на света – естествено Балканите, Югоизточна Европа са основен приоритет“, каза доц. Николов. По думите му тук живеем, имаме история на съжителство, история на културно, научно партньорство на заобикалящите ни страни.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“