ТРИ МЕДАЛА И ГРАМОТА СПЕЧЕЛИ ОТБОРЪТ НИ ПО ИНФОРМАТИКА ОТ БАЛКАНСКАТА ОЛИМПИАДА В АТИНА

Начало » Последни публикации

16.09.2019

С три медала - златен, сребърен и бронзов, и почетна грамота се завърнаха нашите информатици от Балканската олимпиада по информатика, която се проведе от 9 до 15 септември в Атина, Гърция.

Мартин Копчев от 9 клас на ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" - Габрово, завоюва златен медал. Виктор Кожухаров от 10 клас на МГ "Баба Тонка" в Русе спечели сребърен медал. Бронзовият медал бе за Андон Тодоров от 9 клас на Софийската математическа гимназия, а почетна грамота получи Александър Радославов от 11 клас на същото училище.

В състезанието за младежи в старша възраст от 9-ти до 12-ти клас се включиха 55 ученици от 13 балкански страни. В неофициалното отборно класиране на Балканиадата нашата страна се нарежда на трето място.

Ръководители на българските състезатели са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при БАН и Руско Шиков, преподавател в Математическата гимназия в Ямбол.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“