ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА ОТЛИЧИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „РОДОЛЮБИЕ“

Начало » Последни публикации

08.11.2019

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова отличи победителите в ученическия конкурс на тема „140 години Търновска конституция“, организиран от национален клуб „Родолюбие“, чийто председател е лидерът на СБУ Янка Такева. Таня Михайлова поздрави учениците и им пожела накъдето и да поемат в бъдеще, да не забравят, че са българи, и да носят духа на родолюбивите горди предци, които никога не са забравяли род и държава.

Наградите бяха връчени в залата на Учредителното събрание във Велико Търново. По думите на Таня Михайлова там преди 140 години 229 избрани родолюбци са изковали основния закон на модерната държава, загърбили са политическите си различия, за да приемат най-прогресивната конституция. Тя прочете и приветствие от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев към учениците и учителите. Той поздрави организаторите, които по този начин успешно съхраняват националната историческа памет.

Конкурсът се провежда за 27-ми път. До националния кръг тази година са изпратени 180 разработки, сред които има есета, изследователски проекти, презентации и учителски разработки.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“