ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ДАМЯНОВА ЩЕ БЪДЕ ЧЛЕН НА ЖУРИТО ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДАТА „ДЖОН АТАНАСОВ“

Начало » Последни публикации

15.08.2012

Заместник-министърът на образованието, младежта и науката, г-жа Милена Дамянова, ще бъде член на комисията за определяне на носителите на наградата „Джон Атанасов”. Наградата „Джон Атанасов“, основана на името на създателя на първия електронен компютър - известния учен от български произход Джон Атанасов, е учредена през 2003 г. и оттогава се провежда ежегодно.

Наградата ще връчи президентът на Р България Росен Плевнелиев, като тази година освен награда „Джон Атанасов за перспективен млад изследовател в сферата на информационните и комуникационните технологии, ще бъдат връчени и две грамоти „Джон Атанасов - за прилагане на научни постижения в практиката и за проекти с висока обществена значимост“ и две грамоти „Джон Атанасов - ученици и техните преподаватели“.

Кандидатурите за наградата „Джон Атанасов“ и почетните грамоти се приемат до 27 септември 2012 г. на електронен адрес: [email protected], или на хартиен носител на адрес: Aдминистрация на Президента на Република България (За отличията на Президента на Републиката „Джон Атанасов“), София 1123, бул. „Дондуков” № 2.

Повече информация за номинациите може да прочетете на посочената връзка: http://www.president.bg/ja_nominacii_2012.php.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“