„МАТУРАТА НА ФОКУС“ В ПОМОЩ НА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ Е В YOUTUBE КАНАЛА НА МОН

Начало » Последни публикации

05.05.2020

Образователна поредица от уроци, насочени към подпомагане на подготовката на зрелостниците за изпита по български език и литература, публикува Министерството на образованието и науката в своя youtube канал. Уроците се фокусират основно върху извеждане на езикови правила, представяне на ключови теми, идеи, мотиви, образи и герои на включени в учебно-изпитната програма творби, илюстриране с примери и задачи.

Към заснетите филми от ученици от Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М.В.Ломоносов“ в следващите дни ще се добавят и нови уроци в помощ на подготовката на зрелостниците. Те са полезни и за всички, които искат да си припомнят основни правила от граматиката и знакови произведения на българската литература.

Първите 20 видео урока, свързани с провеждането на задължителната матура по БЕЛ, могат да се гледат и на сайта на БНТ 2. Те се излъчват от 4 май в делничните дни в 11.15 ч. и в 16.15 часа. Останалите 22 урока, които вече се снимат в студиото на БНТ, ще бъдат качени на канала на МОН. Докато бъдат записани всички уроци, сутрешният урок ще се повтаря следобед.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“