II АНГЛИЙСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ПОЛУЧИ ПРИЗНАНИЕТО ЗА РЕФЕРЕНТНО УЧИЛИЩЕ

Начало » Последни публикации

03.11.2020

II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” стана първото “референтно училище” в София от програмата на Google за учебни заведения, които подобряват учебния процес чрез дигитални технологии.

Това бе обявено на онлайн проведено събитие с участието на заместник-министъра на образованието и науката Карина Ангелиева, кмета на София Йорданка Фандъкова, директора на направление “Образование” в Google за Южна, Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка Марк Сенс Лопес.

Гимназията е второто Google референтно училище в Централна и Източна Европа. За да получи отличието, в партньорство с Център за творческо обучение училището е покрило определените критерии и има 15 сертифицирани учители по програмите Google Certified Educator, над 1138 персонални профила за учители и ученици, над 180 осигурени устройства за общо 5 паралелки ученици от 8 и 9 клас, персонални устройства за учители, както и цяла година педагогически и организационен опит при въвеждане на този модел на обучение.

Първото българско референтно училище е езиковата гимназия "Иван Вазов" в Пловдив, в което 100% от учениците имат индивидуални електронни профили, 23 учители са сертифицирани по програма Google Educator, 170 виртуални класни стаи, а 53 ученици учат по иновативния модел „Едно към едно”.
Карта с всички Google референтни училища по света можете да видите тук.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“