ОТНОВО УСПЕХИ НА БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ НА МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА

Начало » Последни публикации

25.07.2012

От 16 до 20 юли 2012 година в Хонг Конг, Китай, се проведе 15-тото международно състезание за ученици до 14-годишна възраст Primary Mathematics World Contest (PMWC 2012).

България беше представена от четири отбора: Софийска математическа гимназия, Природоматематическа гимназия гр. Бургас , Ш СОУ „Сава Доброплодни” гр. Шумен и 125-то Средно общообразователно училище

Второ място в индивидуалното състезание завоюваха Димитър Ружев, Георги Русинов, Петър Христов и трето място - Иван Иванов от отбора на СМГ. В отборното класиране в групата си отборът зае първо място и получи купа и 4 златни медала. В общото класиране на извъназиатските държави отборът на СМГ завоюва ШАМПИОНСКАТА КУПА на състезанието Po Leung Kuk и получи 4 златни медала.

От отборът на ПМГ – Бургас в индивидуалното състезание на второ място се класираха Екатерина Димитрова и Орлин Кучумбов, а на трето място - Гергана Георгиева. В отбора взе участие и Николай Шиваров. В отборното класиране в групата си отборът зае Първо място и получи купа и 4 златни медала. В общото класиране на извъназиатските държави отборът на ПМГ - Бургас завоюва Второ място и получи 4 сребърни медала.

В индивидуалното състезание на второ място се класира Георги Атанасов, а на трето място - Асел Исмолдаева и Зорница Димова от отбора на СОУ „Сава Доброплодни” - Шумен. В отбора взе участие и Ивайло Георгиев. В общото класиране на извъназиатските държави отборът на СОУ „Сава Доброплодни” - Шумен завоюва Четвърто място.

На трето място в индивидуалното състезание се класираха Теодора Колева и Калина Шкендерова от отбора на 125 СОУ - София. В отбора взеха участие и Тодор Карпаров и Александър Ванков. В общото класиране на извъназиатските държави отборът на 125 СОУ - София завоюва Четвърто място.

В състезанието тази година взеха участие 40 отбора от цял свят.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“