НАЦИОНАЛНИЯТ НИ СРЕДНОШКОЛСКИ ОТБОР ПО ФИЗИКА СЕ ЗАВРЪЩА С ЧЕТИРИ МЕДАЛА ОТ 43. МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА ПО ФИЗИКА В ГР. ТАЛИН, ЕСТОНИЯ

Начало » Последни публикации

23.07.2012

Утре, 24 юли 2012 г., в 20 часа с полет от Виена (OS 793) се завръща Националният ни средношколски отбор по физика, който взе участие в провелата се от 15 юли 2012 г. в гр. Талин, Естония, 43. Международна олимпиада по физика.

Със златен медал се окичи Веселин Караджов, ученик от Американския колеж, гр. София. Сребърни медали завоюваха учениците Катерина Найденова и Йордан Йорданов от ПМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък. Константин Гундев, ученик от ОМГ „Акад. Кирил Попов“ в гр. Пловдив, бе отличен с бронзов медал.

Ръководители на българския отбор, в който участва и Калоян Дърмонев от МГ „Д-р Петър Берон“ във Варна, са доц. д-р Виктор Иванов и доц. Мирослав Абрашев, дфн, преподаватели във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

В 43. Международна олимпиада по физика са участвали отбори от 82 държави.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“