Правителството одобри 613 316 лева по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 г.

Начало » Последни публикации

27.01.2021

Правителството отпусна 613 316 лева по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища в периода 2020 - 2022 година. Това са средства, които се отпускат за стартирали проекти за разширение и реконструкция на училища и за строеж на нова детска градина.

За реконструкцията на съществуваща сграда за Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора се отпускат 575 954 лв., други 35 922 лв. са за строеж на нова детска градина в кв. "Възраждане“ в града. Средства са предвидени и за проектиране на нов учебен блок на Първо основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в град Гоце Делчев.

Правителството гласува първите 2 118 718 лева по Програмата за други шест проекта на едно от предишните си заседания. С тях ще се изграждат нов корпус за спортни дейност, две детски градини, нова училищна сграда, ще се реконструира стара сграда и ще се строи общежитие.

Общо 136 проекта бяха одобрени миналата година, след като правителството прие програмата. За нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи бяха одобрени 89 предложения. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите. Предвижда са в рамките на три години да бъдат отпуснати общо 210 милиона лева.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“