ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ НА 23. МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА ПО БИОЛОГИЯ В СИНГАПУР

Начало » Последни публикации

18.07.2012

От 8 до 15 юли 2012 година в Сингапур се проведе 23. Международна олимпиада по биология, в която взеха участие ученици, победители в националните олимпиади по биология от 59 страни.

Представителите на българския отбор Виктория Станчева и Владимир Милов, възпитаници на МГ „ Гео Милев” - Плевен и Ангелина Банковска и Лазар Митров от НПМГ „Акад. Любомир Чакалов” - София, успяха да покажат своите знания и умения в конкуренцията на 234 участници.

След провеждането на четири практически и два теоретични теста възпитаниците на Плевенската математическа гимназия Виктория Станчева и Владимир Милов спечелиха поредните отличия за България - 2 бронзови медала.

Ръководители на отбора за трета поредна година са гл. ас. Албена Йорданова от БАН и доц. Снежана Томова от СУ „Св. Климент Охридски.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“