ПЪРВИЯТ ОФИЦИАЛЕН ЛЕКТОРАТ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ В ГЪРЦИЯ

Начало » Последни публикации

17.07.2012

От 12 до 14 юли 2012 година, министър Сергей Игнатов бе на делово посещение в Солун и Света Гора.

В Солун Министър Игнатов се срещна с проф. Йоанис Хадзидимитриу – Ректор на университета „ Македония“. Университетът е единственият на територията на Гърция, в който се изучава български език като задължителна дисциплина. Обучението се провежда в Департамента за балкански, славянски и ориенталски науки. По време на разговорите беше постигнато съгласие да бъде открит първият официален лекторат по български език и литература.


По време на посещението си в Света гора министър Игнатов разговаря с игумена на Зографския манастир архимандрит Амвросий за бъдещето на българското неделно училище в Солун, чиито настоятел е Зографският манастир. По повод честването на 250 години от написването на „История славянобългарска” от Паисий Хилендарски, манастирът подготвя отпечатване на фототипно издание на самата история с анотации и критични бележки.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“