ТРИ МЕДАЛА СПЕЧЕЛИХА БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ НА МЕЖДУНАРОДНАТА МЕНДЕЛЕЕВСКА ОЛИМПИАДА

Начало » Последни публикации

27.04.2021

Български ученици спечелиха три медала на 55-тата Международна Менделеевска олимпада по химия, която за втора година се проведе дистанционно. Учениците завоюваха едно сребърно и две бронзови отличия в конкуренция със 145 участници от 28 държави.

Сребърен медал получи Павел Николов от XI клас от Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“ в град Пловдив. Бронзови отличия заслужиха дванадесетокласниците Теодор Маслянков и Георги Недялков от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“. Ръководители на отбора са доц. Христо Чанев и гл. ас. д-р Даниела Цекова от Факултета по химия и фармация на Софийския университет  „Св. Климент Охридски“.

Учениците се включиха в състезанието чрез виртуална класна стая от Националната природо-математическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“. В олимпиадата взе участие и Самуил Петков от XI клас от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“