МИНИСТЪР СЕРГЕЙ ИГНАТОВ: МОМН ЩЕ ОСИГУРИ ФИНАНСИРАНЕ ДО 1 МЛН. ЛВ. ЗА НОВАТА СГРАДА НА ОУ „ ХРИСТО БОТЕВ” – ГР. СЪЕДИНЕНИЕ

Начало » Последни публикации

10.07.2012

Днес, 10 юли 2012 година, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и народният представител Димитър Лазаров посетиха гр. Съединение, където се срещнаха с ръководството на Oсновно училище „Христо Ботев” и представители на общината във връзка със строежа на новата сграда на училището.

На срещата министър Игнатов обяви, че от страна на Министерството на образованието, младежта и науката за довършване на сградата на училището ще се осигури финансиране в размер до 1 млн. лева с условие до края на календарната година учениците да влязат в новата сграда. „Тук няма никаква политика – просто даваме шанс на едно поколение да учи и живее по-цивилизовано“, подчерта министър Игнатов. Средствата, осигурени от МОМН, ще се използват за обзавеждане и оборудване за класните стаи, кабинети и лаборатории по основните дисциплини. За довършване на сградата в срок представители на местната общественост обещаха да се положи и доброволен труд.

Министър Игнатов заяви още, че ще бъде подкрепено предложението, направено от представители на местния бизнес по време на срещата днес, за създаване на профилирани паралелки в училището. Целта е след завършването им младежите да намерят работно място във фирмите от региона. Това ще е възможност за развитие на местния бизнес и за училището да привлече за обучение ученици и от други общини.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“