ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ГАЙДАРОВА: ИЗПИТИТЕ СА УСПЕШНИ, АНАЛИЗЪТ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ПРЕДСТОИ

Начало » Последни публикации

10.06.2021

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ГАЙДАРОВА: ИЗПИТИТЕ СА УСПЕШНИ, АНАЛИЗЪТ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ПРЕДСТОИ

„Като педагог се радвам, че тази година държавните зрелостни изпити не само бяха организирани много добре, но и показаха, че нашите зрелостници се справиха чудесно в условията на дистанционно обучение. Разбира се, с подкрепата на своите преподаватели". Това каза в интервю за вестник „Аз-буки“ заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова.

Тя отбеляза, че на изпита по български език и литература точките са 52,4 от 100 и това е напълно съизмеримо с резултатите от предходните две години. „Учебният материал е същият като обем, нищо не е спестено. Изпитният материал е със същата степен на сложност като предходните две години“, уточни тя.

Заместник-министър Гайдарова припомни, че един от основните приоритети на служебния кабинет е да направи задълбочен анализ на обучението от разстояние в електронна среда и да изведе политиките, с които то да бъде подобрено.

Цялото интервю със заместник-министър Мария Гайдарова можете да прочетете ТУК.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“