МИНИСТЪР ДЕНКОВ: УЧИЛИЩЕТО Е ВЪЗМОЖНОСТ ВСЯКО ДЕТЕ ДА РЕАЛИЗИРА ПОТЕНЦИАЛА СИ

Начало » Последни публикации

13.06.2021

Училището е възможност да се реализира потенциалът на децата. Учителите би трябвало да имат повече време да работят с тях, за да получи всяко дете вниманието, което му е необходимо. Това каза министърът на образованието и науката Николай Денков в интервю за „Неделя 150“ по БНР.

Според него усилията трябва да се насочат към децата, чиито родители нямат материални възможности и не могат да им осигурят техника и да плащат частни уроци. Трябва да се включат и други специалисти – при спорт, изкуство, занимания по интереси, смята министър Денков.

Според министъра са необходими промени в нормативната уредба, които да спрат партийната дейност и възможностите за политически натиск в образователната система, което в момента е притеснително. Проф. Денков посочи, че като държавни служители началниците на регионални управления на образованието, както и директорите на училища не трябва да са политизирани, а да се фокусират върху учебното съдържание.

Цялото интервю можете да чуете ТУК

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“