УЧЕНИЦИ ЩЕ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ НА АСТРОНАВТИТЕ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ

Начало » Последни публикации

22.06.2021

УЧЕНИЦИ ЩЕ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ НА АСТРОНАВТИТЕ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ
Ученици от България и от Европа ще имат възможността да задават въпросите си на астронавтите от НАСА и Европейската космическа агенция. Това ще стане на живо чрез видеоконферентна връзка с Международната космическа станция на специално събитие на 26 юли.
 
Историческото живо включване ще бъде кулминацията на събитието „Ало, Космос! Говори България!“. То се координира от Атлантическия клуб в България в партньорство с посолството на САЩ. Министерството на образованието и науката е партньор в инициативата.
 
Въпросите на учениците от страната ще бъдат предварително избрани чрез конкурс. От 21 юни до 2 юли всички ученици между 6 години и 19 години могат да изпращат въпроси на английски език, заснети в кратко видео. Пълната информация за условията на конкурса, изискванията към въпросите и видеата, както и за наградите може да намерите ТУК.
 
Целта на проекта е да се разпали въображението на децата, като ги вдъхнови да отправят мечтите си към Луната, Венера, Марс и отвъд. Целта на Атлантическия клуб е и чрез разширено сътрудничество със САЩ в областта на STEM България да изпрати трети астронавт в Космоса.
Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“