ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ПЕТЯ ЕВТИМОВА ОТКРИ ПЪРВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН СТУДЕНТСКИ ФЕСТИВАЛ „GREEN LIGHT” В ПЕРНИК

Начало » Последни публикации

08.06.2012

На 8 юни 2012 г. в 19,00 часа в гр. Перник, заместник-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова взе участие в откриването на Първия международен студентски фестивал „Green Light”, организиран по случай втората годишнина на Европейския политехнически университет – Перник.

В тридневната празнична програма, която се проведе от 8 до 10 юни, централни събития бяха Първият международен студентски фестивал „Green Light”, Втората международна научна конференция "Наука, образование, иновации” и провеждането на Кръгла маса на тема „Либералното образование на студентите – възможност за развитие на ключови компетенции”.

С решението си да организират и проведат този студентски фестивал като една от любимите форми за младежко общуване, ръководството на Европейския политехнически университет си постави благородната задача да събере на едно място в България студенти от различни континенти - Европа, Америка, Азия и Африка и да им даде „зелена светлина” за изяви. Студенти от над 40 университета се включиха в организираните конкурси, уъркшопове, представления, концерти, изложби и спортни турнири, където имаха възможност да покажат своите постижения, различни таланти и умения в обучението, изкуството и спорта. Те споделиха опитът и резултатите от своите изследвания във всички сфери на образованието, науката и иновациите и обсъдиха практическите предизвикателства при вземане на модерни решения. Така споделяйки тези постижения, добри практики, опит и своите идеи за бъдещето, студентите ще могат да обединят усилията си в процеса на изграждане на един по-добър свят, свят на екологично чисти и модерни технологии, свят на мултиетническа толерантност и общуване.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“