МИНИСТЪР ДЕНКОВ: ИМА МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ГЪВКАВА ОРГАНИЗАЦИЯ В УЧИЛИЩАТА ПРИ ВЛОШАВАНЕ НА СИТУАЦИЯТА

Начало » Последни публикации

04.09.2021

МИНИСТЪР ДЕНКОВ: ИМА МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ГЪВКАВА ОРГАНИЗАЦИЯ В УЧИЛИЩАТА ПРИ ВЛОШАВАНЕ НА СИТУАЦИЯТАМИНИСТЪР ДЕНКОВ: ИМА МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ГЪВКАВА ОРГАНИЗАЦИЯ В УЧИЛИЩАТА ПРИ ВЛОШАВАНЕ НА СИТУАЦИЯТА

„Ако няма рязко влошаване на епидемичната обстановка, учебната година ще започне навсякъде присъствено. При влошаване на ситуацията има много възможности за гъвкава организация в училищата”. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

„Директори могат да решат, ако има възможност, обучението да бъде на две смени - сутрин и следобед, като 50% от децата да са вкъщи. Има директори, които казаха, че са готови и на хибридна форма – 50% - в клас, 50% – вкъщи и да се сменят през седмица. Директорите ще имат свобода да решават”, отбеляза той.

„Ако имаме рязко покачване на процента на заразени ученици в дадено училище, тогава то ще бъде затваряно. Нашата задача е да има максимално присъствено обучение, но без да подлагаме на риск здравето на учениците и учителите”, каза още той.

Целия разговор с проф. Денков можете да гледайте ТУК

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“