МИНИСТЪР ДЕНКОВ: НАУКАТА Е ОСНОВА ЗА ВЗЕМАНЕ НА ПРАВИЛНИ РЕШЕНИЯ

Начало » Последни публикации

20.09.2021

Науката е единствената здрава основа, върху която могат да стъпят правилните управленски решения. А сред вас са бъдещите управленци на България, водещите предприемачи, икономическите анализатори и съветници на всички нива. Моят призив към Вас е да носите тази тежка и важна отговорност пред обществото, използвайки най-новите постижения на българската и световната наука.

Така министърът на образованието и науката проф. Николай Денков се обърна към студентите при откриването на академичната година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) днес.

„Изключително важно е да използвате следващите няколко години, за да усвоите най-доброто от университета, в който сте избрали да учите“, посочи проф. Денков.   

Според него всяка една криза, било то медицинска, енергийна или икономическа, може да се реши само по един начин – като се обменят знания между различни научни области. „Освен това няма българска, американска или китайска наука. Има световна наука. Затова е важно да следите какво публикуват учените по света. Истината се вижда в сблъсъка на различни идеи“, добави той.

Проф. Денков поздрави всички преподаватели и им пожела успех в образованието и подготовката на водещите кадри за развитието на страната.  

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“